Langste glijbaan van Spanje al na één dag gesloten

Foto R.V.

Een glijbaan van maar liefst 38 meter lang in de Spaanse badplaats Estepona moest twee straten verbinden en terwijl voor wat vertier zorgen. De indrukwekkende attractie bleek echter veel te steil en tal van mensen kwamen er geblutst uit. Er zat niet veel anders op dan de glijbaan tijdelijk te sluiten.

Het stadsbestuur was er nog wel zo trots op: een lange glijbaan die mensen een wandeling van 10 minuten zou besparen en tegelijkertijd een leuke trekpleister zou zijn, maar het liep anders. Veel mensen liepen schaafwonden en ernstiger letsel op. Ook schoten ze op hun rug nog een stuk door als ze aan het einde van de baan kwamen, die een helling heeft van 32 tot 34 graden.

“De glijbaan is een verschrikking”, schreef een vrouw op Twitter. “Ik liep overal kwetsuren op. Ik vloog twee meter door de lucht.” Ze plaatste foto’s van de schaafplekken op haar ellebogen. “Ik plaats hier geen foto van mijn billen, die zijn er nog veel erger aan toe.”

Preventief gesloten

De glijbaan is nu ‘preventief’ gesloten. Verder onderzoek moet het metalen speeltoestel veiliger maken. De autoriteiten benadrukken wel dat de glijbaan een veiligheidscertificaat had. Ook zijn de getuigenissen slechts incidenten aldus het stadsbestuur. “Meer dan duizend mensen hebben van de glijbaan gebruik gemaakt zonder enig incident”, klinkt het.

“Desalniettemin hebben we een nieuwe controle bevolen om de veiligheid maximaal te kunnen garanderen.” Veel mensen zouden ook liggend van de glijbaan zijn gegaan, terwijl ze hadden moeten zitten.