Weerbericht: wisselvallig weekend in het verschiet

Weerbericht: wisselvallig weekend in het verschiet

Deze namiddag blijft het zonnig. Vooral in het noordoosten en oosten kunnen er zich enkele onschuldige stapelwolkjes ontwikkelen, maar ook daar blijft de zon domineren. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 13 en 17 graden. De noordoostelijke wind waait meestal matig. Aan zee draait de wind later naar het noorden en wordt vrij krachtig. Dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag wordt het helder. Het kwik daalt naar waarden tussen 1 en 7 graden. De noordoostenwind waait ’s avonds nog overal matig, maar wordt later zwak in het binnenland tot matig aan zee.

Ook morgen krijgen we een zonovergoten dag, met ’s namiddags vorming van enkele onschuldige stapelwolken. De maxima schommelen tussen 13 en 17 graden. We starten met een zwakke tot aan zee matige wind uit het oosten tot noordoosten. In de loop van de dag trekt de wind aan tot matig of aan zee mogelijk tijdelijk vrij krachtig. Aan zee draait de wind weer naar noordelijke richtingen. Woensdagavond en -nacht wordt het helder en rustig. De minima liggen tussen 2 en 8 graden.

Donderdagochtend zou het aanvankelijk nog zonnig zijn. In de namiddag nemen de wolkenvelden toe, maar het blijft droog. We halen 11 graden op de Ardense toppen tot 17 graden in het westen.

Vrijdag wisselen opklaringen af met soms veel wolkenvelden. In de namiddag kunnen er lokaal enkele buitjes vallen. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 18 of 19 graden in Laag- en Midden-België. De wind neemt af in kracht en komt uit oostelijke tot noordoostelijke sector.

Zaterdag neemt de onstabiliteit toe en wordt het wisselend bewolkt, met opklaringen en stapelwolken. De stapelwolken kunnen uitgroeien tot buien. In de namiddag zou er lokaal een onweer kunnen voorkomen. Het wordt enkele graden warmer, met maxima tussen 15 graden in de Hoge Venen en 20 of 21 graden in Laag- en Midden-België.

Zondag blijft het wisselvallig, met een afwisseling van opklaringen en stapelwolken met buien. De buien kunnen lokaal intens zijn en vergezeld van onweer. Aan de kust kan het droger blijven. Aan zee liggen de maxima rond 15 of 16 graden. In het binnenland stijgt het kwik tussen 17 en 22 graden.

bron: Belga