VS dringen aan op einde van Russische steun voor Maduro

VS dringen aan op einde van Russische steun voor Maduro

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft er bij Moskou op aangedrongen om een einde te maken aan de Russische steun voor de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Dat heeft Pompeo vandaag meegedeeld na afloop van een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov in Sotsji. Maduro “heeft de Venezolanen alleen maar ellende gebracht. We hopen dat er een einde komt aan de Russische steun voor Maduro”, zegt Pompeo. “We willen dat alle landen die zich in Venezuela mengen, daarmee ophouden. We willen dat Venezuela zijn democratie terugkrijgt.”

In zijn antwoord stelde Lavrov dan weer dat “dreigementen van de VS” tegen de Venezolaanse president “niets met democratie te maken” hebben. De Amerikaanse interventies die “democratie” moesten brengen in Irak en Libië, hebben “niets goeds voortgebracht”, aldus Lavrov.

In Venezuela is een machtsstrijd aan de gang tussen president Nicolas Maduro en oppositieleider en zelfverklaard interim-president Juan Guaido. Verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben Guaido erkend als rechtmatige interim-president. Moskou blijft achter Maduro staan.

bron: Belga