Vijf speeldagen schorsing voor Hamdi Harbaoui

Vijf speeldagen schorsing voor Hamdi Harbaoui

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag een schorsing van vijf speeldagen en een boete van 5.000 euro opgelegd aan Gouden Stier Hamdi Harbaoui, de topschutter van Zulte Waregem. De schorsing treedt wel pas donderdag in werking, waardoor de 34-jarige Harbaoui vanavond nog in actie kan komen voor Essevee. Op bezoek bij Waasland-Beveren, op speeldag 9 in play-off 2B, krijgt de Gouden Stier zo nog een kans om zijn doelpuntenaantal op te krikken. Harbaoui deelt de leidersplaats in de topschutterstand met Ali Samatta (KRC Genk). Beiden maakten 23 treffers, maar Harbaoui scoorde vaker buitenshuis en draagt daarom de Gouden Stier.

De 0-5 thuisnederlaag tegen aartsrivaal KV Kortrijk in de beladen West-Vlaamse derby was voor een groot deel op het conto van Harbaoui te schrijven. Na tien minuten al kreeg de Tunesische spits rood, nadat hij een elleboogstoot had uitgedeeld aan KVK-verdediger Hines-Ike. Het leer was helemaal niet in de buurt.

Zulte Waregem kan nog in beroep gaan tegen het vonnis, dat wordt dan vrijdag behandeld door de Geschillencommissie Hoger Beroep.

bron: Belga