Sentiment beleggers krabbelt op in New York

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met winsten gesloten. Net als in Europa reageerden beleggers op Wall Street opgelucht op de verzoenende toon die China en de Verenigde Staten opeens aangeslagen lijken te hebben. Maandag vlogen de twee grootmachten elkaar nog in de haren.

De Dow-Jonesindex ging 0,8 procent omhoog naar 25.532,05 punten en de breder samengestelde S&P 500 steeg ook 0,8 procent, tot 2.834,41 punten. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er 1,1 procent bij op 7.734,50 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde via Twitter een deal te sluiten als "het juiste moment daar is''. Hij kondigde bovendien aan zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping over enkele weken te spreken op de G20-top. Van Chinese zijde klonk de hoop dat een win-win-situatie mogelijk is als "beide kanten slim genoeg zijn om aan elkaars eisen te voldoen''.

Maandag tekenden de belangrijkste beursgraadmeters in New York nog hun grootste verliezen op van de afgelopen maanden. China voegde de daad bij het woord en voerde nieuwe importheffingen in als vergelding voor de tarieven die de VS vrijdag invoerden, wat mogelijk weer tot een Amerikaanse tegenactie leidt.

Bij de bedrijven waren de ogen gericht op Disney. De entertainmentreus heeft een deal gesloten met kabelbedrijf Comcast waardoor het de volledige zeggenschap krijgt over streamingdienst Hulu, in de Verenigde Staten een gevestigde naam. De streamingdienst scoorde vooral met "The Handmaid's Tale". Het aandeel Disney won 1,4 procent, terwijl kabelconcern Comcast 1,5 procent in waarde steeg.

bron: Belga