Ronde van Californië - Asgreen droomt van klassieke carrière

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kasper Asgreen heeft zijn eerste profzege beet. De 24-jarige Deen won de tweede rit in de Ronde van Californië en had dat ook zelf niet meteen verwacht. "Waw, dit is wel een mooie binnenkomer", gaf hij na afloop aan. Kasper Asgreen, inderdaad, de Deen die verrassend tweede werd in de Ronde van Vlaanderen. Tevens ook de jonge renner die vorig jaar door Patrick Lefevere werd opgevist en een contract kreeg op 1 april 2018 nadat de Belgische formatie door het trainingsongeval met Bob Jungels, Peter Vakoc en Laurens De Plus het plots een tijdje met minder renners moest doen.

Asgreen reed op dat moment bij het procontinentale Virtu Cycling. Hij had echter een paar troeven achter de hand, want hij kroonde zich tot Europees kampioen tijdrijden bij de beloften in 2017, in Herning, voor eigen volk, en won ook een rit in de Ronde van de Toekomst.

Asgreen deed al gauw van zich spreken, mocht ook mee naar het WK ploegentijdrit en was daar één van de gangmakers die de ploeg naar goud leidde. Dit jaar mocht hij ook aan de bak in de Vlaamse klassiekers en dat beviel hem zeer en leidde zelfs tot een tweede plaats in de Ronde. Nu is er dus die eerste profzege.

"Geweldig", zei hij, "Tejay opende de sprint en ik zag mijn kans schoon, zette aan, liever deed ik dat nog wat dichter bij de finish, maar gelukkig had ik de benen en kon ik hem voorbij en bleef ik ook voorop. Dit is echt wel een mooie zege, in een World Tourkoers pak ik mijn eerste profzege en dan nog in zo'n etappe, met zoveel hoogtemeters en op zo'n finish."

Tweede in de Ronde, nu winst in een 'bergrit'. Wat voor renner wil de Deen worden: een klassiek renner of een klimmer? "Een klassiek renner", antwoordde hij resoluut, "ik heb nooit zoveel plezier gehad op mijn fiets als in die klassieke periode met de ploeg de voorbije maanden. De klassiekers worden mijn grote doel de komende jaren."

bron: Belga