Jupiler Pro League - Zulte Waregem boekt monsterzege bij Waasland-Beveren, Union klopt Kortrijk in 'topper'

Zulte Waregem heeft op de negende speeldag van groep B in Play-off II van de Jupiler Pro League met 0-5 van Waasland-Beveren gewonnen. Union klopte leider KV Kortrijk met 2-0. De Brusselaars hebben geen Europese licentie, en dus was langer duidelijk dat Kortrijk de finalist uit groep B wordt. Moeskroen ging met 0-3 winnen bij Cercle Brugge. Al van in de eerste minuten was Union baas, en na negen minuten leidde dat tot een doelpunt. De Kortrijkzanen verdedigden onhandig en zo kon Youssouf Niakaté (9.) de 1-0 in doel schuiven. Echt zwaar geïnteresseerd in de zege leken de West-Vlamingen niet, en op een hoekschop van Selemani kon Milos Stamenkovic (57.) in de tweede helft met het hoofd voor een verdiende 2-0 voor de thuisploeg zorgen.

Zulte Waregem nam de bovenhand in de eerste helft op bezoek bij Waasland-Beveren, en net voor de rust resulteerde dat ook in een doelpunt. Keita beging hands, wie anders dan Hamdi Harbaoui (43.) scoorde vanop de stip zijn 24e van het seizoen. In de tweede helft werd een treffer van opnieuw Harbaoui afgekeurd omdat ploegmaat Bongonda buitenspel liep. Even later duwde Aleksandar Vukotic (61.) de bal in eigen doel en stond het toch 0-2. Na een fout van Moren ging de bal opnieuw op de stip, daar was nummer 25 dan toch voor Harbaoui (72.). Amper drie minuten later mocht Henrik Rørvik Bjørdal alleen voor doel komen en de 0-4 verzorgen. En nog was het niet afgelopen. Alwéér ging de bal op de stip, Theo Bongonda (83.) schoof de 0-5 tegen de touwen.

In Cercle-Moeskroen leek De Belder al vroeg de score te openen voor de thuisploeg, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. Na een halfuur ging de bal aan de overkant op de stip, maar nog altijd bleef het 0-0, want Mbaye Leye trapte de elfmeter hoog over. Net na de pauze zette de Senegalees zijn fout recht: op aangeven van Amallah tikte Leye (47.) de openingstreffer netjes in de verste hoek. Een kwartier voor affluiten maakte Frantzdy Pierrot (76.) er 0-2 van, Leye zorgde drie minuten voor tijd na een rommelige fase voor de 0-3.

In het klassement blijft KV Kortrijk leider met 21 punten, Union telt één puntje minder. Waasland-Beveren en Zulte Waregem hebben 10 punten, Moeskroen 8 en Cercle Brugge 7.