Dumoulin beslist pas woensdag of hij doorgaat in de Giro

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er is nog geen duidelijkheid of Tom Dumoulin na zijn valpartij in de vierde etappe zijn weg verderzet in de Ronde van Italië. Dat zei de Nederlander van Team Sunweb vandaag na onderzoek, waarbij geen breuken werden gevonden. Dumoulin werd kort na zijn finish onderzocht door de wedstrijddokter, die geen breuken kon vaststellen. Bij zijn valpartij raakte Dumoulin vooral de linkerknie, die hard bloedde. Na aankomst stapte de Nederlandse oud-winnaar van Team Sunweb hinkend en met pijnlijke grimas op de teambus.

In een eerste reactie na het incident gaf Dumoulin mee dat hij nog niet heeft beslist over het vervolg van zijn Giro. "Het klassement in deze ronde is voorbij", zei hij. "Ik slaap er een nachtje over, en dan beslis ik of ik verder doorga. Er zit een flink ei op de knie. Dat zal er niet kleiner op worden."

De 28-jarige Dumoulin won de Giro in 2017 en werd vorig jaar tweede. Na een mindere proloog en de valpartij van vandaag kijkt hij nu al tegen 4:30 achterstand aan op de Sloveense rozetruidrager Primoz Roglic.

bron: Belga