Brusselse politie wil ook auto’s van wegpiraten in beslag kunnen nemen

Brusselse politie wil ook auto's van wegpiraten in beslag kunnen nemen

De zes Brusselse politiezones overwegen net als in Mechelen en Antwerpen om de auto’s van wegpiraten administratief in beslag te nemen. Ze hebben daarover volgende week een gesprek met het Brussels parket, dat meldt politieraadslid Arnaud Verstraete (Groen) aan het Brusselse nieuwsmedium Bruzz. Het punt kwam ter sprake op de politieraad in de politiezone Noord (Evere, Schaarbeek, Sint-Joost). De andere politiezones laten aan Bruzz weten dat ze aanwezig zullen zijn op de bijeenkomst met het parket.

Het idee komt overgewaaid uit Mechelen en Antwerpen waar een wagen in beslag genomen kan worden zonder tussenkomst van het gerecht. De Brusselse politie wil de strijd tegen straatracers en asociaal rijgedrag opvoeren en de vele dodelijke ongelukken in het Brussels gewest van de voorbije jaren terugdringen.

“We zien dat de klassieke manier van werken, via snelheidscontroles en dan verkeersboetes, niet altijd voldoende resultaten oplevert. Sommige snelheidsduivels trekken zich er weinig van aan”, zegt woordvoerster Audrey Dereymaeker van de politiezone Noord.

Indien Jean-Marc Meilleur, de procureur des Konings in Brussel, akkoord gaat met de interpretatie van de wet zal het plan in de zone Brussel Noord alvast verder operationeel uitgewerkt worden.

bron: Belga