Australische boer die Vlaamse toeriste verkrachtte krijgt 18 jaar cel

De Zuid-Australische boer Gene Charles Bristow, die twee jaar geleden een Kortrijkse rugzaktoeriste twee dagen vastketende in een varkensstal en meerdere keren verkrachtte, heeft van de Australische rechter 18 jaar cel gekregen. Daarvan moet hij minstens 12,5 jaar uitzitten, meldt ABC News. De 54-jarige man werd in maart al schuldig bevonden aan de feiten, die dateren van februari 2017. De Vlaamse toeriste had een zoekertje geplaatst voor werk op een boerderij. Bristow had daar onder een valse naam op gereageerd en de vrouw van de stad Murray Bridge naar zijn boerderij in Meningie gebracht, zo’n 150 kilometer ten zuidoosten van Adelaide. Daar sloot hij haar op in een leegstaande varkensstal op honderden meters van de woning waarin hij met zijn gezin woonde.

De man bond de Vlaamse toeriste met kettingen vast aan handen en voeten, en keerde meermaals terug naar de oude stal om haar seksueel te misbruiken.

Uiteindelijk slaagde de jonge vrouw erin om met haar laptop familie, vrienden en de politie te verwittigen. Toen de politie in Meningie en omgeving een zoekactie op poten zette, maakte de boer zijn slachtoffer los en bracht hij haar terug naar Murray Bridge, waar hij haar incheckte in een motel.

Bristow ontkent de feiten, en daarom achtte rechter Geraldine Davison het onwaarschijnlijk dat hij vervroegd zal vrijkomen.

bron: Belga