Vrouw van ‘de Lau' laat borstimplantaten weghalen

Blogster Roos Vandekerckhove heeft via een video op Instagram laten weten dat ze haar borstimplantaten laat verwijderen. De echtgenote van Laurens Nuyens, broer van Astrid Coppens, stelt bang te zijn voor borstkanker.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Tien jaar geleden maakte ik de beslissing om borstimplantaten te nemen", vertelt Vandekerckhove in de bewuste video. "Ik had een kleine A-cup en was erg ongelukkig, ik voelde me absoluut niet vrouwelijk. Maar de laatste twee jaar begon ik me erg ongelukkig te voelen over de implantaten."

Meerdere redenen

Er zijn meedere redenen waarom ze de implantaten wil laten verwijderen, maar twee springen er uit (no pun intended). "De belangrijkste reden is een gezondheidsprobleem met de implantaten die ik op dit moment heb. Ik heb gestructureerde implantaten. Ik heb enkele studies gelezen die bewijzen dat je een hoger risico loopt op borstkanker met deze implantaten en dat maakt me uiteraard erg bang."

"Een andere reden is omdat ik het gevoel heb dat ze niet meer bij mijn lichaam passen", aldus de blogster. "Ik sport veel meer dan toen ik jonger was, en ze zien er gewoon onnatuurlijk uit. Daarnaast heb ik soms problemen om in kleren te passen." Ze legt uit dat ze graag zonder siliconen door het leven zou gaan, maar dat ze - omdat haar huid uitgerekt is door haar huidige implantaten - ze toch zal moeten vervangen door kleinere, zij het minder risicovolle exemplaren.

Steun van 'de Lau'

Haar echtgenoot Laurens, met wie ze in Los Angeles woont, maakt alvast geen probleem van de transformatie. "Mijn echtgenoot steunt me voor de volle honderd procent", klinkt het. "Voor hem is alleen mijn gezondheid en mijn geluk belangrijk. Ik had gewild dat ik tien jaar geleden beseft had dat ik ze niet nodig had en dat ik dit nooit gedaan had. Wat ik nog wil zeggen aan alle jonge meisjes die kijken en die nadenken over borstimplantaten: 'Doe waar je gelukkig van wordt. Maar denk ook eens aan mij, ik ben bijna 36 en ik heb er spijt van. Maar vooral: weet wat je in je lichaam steekt.'"