Volledige universiteitsbib ontruimd door stinkende vrucht

Volledige universiteitsbib ontruimt door stinkende vrucht
Foto Unsplash

Een stinkend stuk fruit heeft ervoor gezorgd dat een Australische bibliotheek ontruimd moest worden. Het gaat om de beruchte Doerian-vrucht, die staat er om bekend een heel onaangename geur te verspreiden.

De bibiliotheek van de universiteit van Canberra werd volledig ontruimt nadat er verschillende meldingen waren van een sterke en stinkende gasgeur. Zo’n 550 mensen werden geëvacueerd en de hulpdiensten kwamen ter plaatsen om de oorsprong van de mysterieuze stank te onderzoeken.

Koning der vruchten

De brandweer doorzocht alle verdiepingen en troffen er uiteindelijk een doerian aan. Die is wereldberoemd vanwege haar verschrikkelijke geur. Ze verwijderden het stuk fruit, dat nabij een luchtschacht lag op de tweede verdieping. Of dat opzettelijk gedaan werd, is niet bekend.

(Lees hieronder verder)

Foto Unsplash

De 19e-eeuwse Britse natuuronderzoeker Alfred Russel Wallace noemde de doerian ooit de ‘koning der vruchten’. Ze heeft een zoete en hartige smaak en is vooral populair in China. Maar door de uiterst scherpe, vaak bedorven, geur wordt het fruit vaak verbannen uit hotels en openbaar vervoer in Azië.