VIDEO. Deze gorilla’s zijn echt geen fan van regen

In een hilarisch filmpje bewijzen enkele gorilla’s nog maar eens dat apen en mensen veel met elkaar gemeen hebben. Zo ook onze afkeer voor regen. In de video is te zien hoe vier gorilla’s – met de nodige gekke bekken – zo snel mogelijk door de regen stappen om toch maar niet nat te worden.

“Gorilla’s zijn majestueuze dieren die blaken van elegantie en pracht… behalve als het regent”, dat schreef dierenverzorgster Brooke Hunsinger als bijschrift onder een video die ze maakte van de apen in de Riverbanks Zoo and Garden in de Amerikaanse staat Zuid-Carolina.

In het clipje is te zien hoe vier gorilla’s, waaronder twee vrouwtjes met hun pasgeborene, schuilen onder een afdak. Maar om veilig en droog weer binnen te geraken, moeten de apen helaas de neerslag trotseren. De drie vrouwtjes sprinten door de regen terwijl ze zichzelf zo plat mogelijk drukken tegen een nabije muur. Het mannetje wacht galant tot de dames zijn overgestoken en maakt als laatste de natte overtocht. Hun gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen.