Pedro Elias scheert haar af om zieke zoontje te steunen

Presentator Pedro Elias heeft zijn haar afgeschoren uit solidariteit voor zijn zoontje, dat kanker heeft. “Rover kort, papa kort!”, klinkt het op Instagram.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Onlangs werd bij het 3-jarige zoontje van ‘Controle Pedro'-presentator Pedro Elias leukemie vastgesteld. Het nieuws sloeg in als een bom, maar de dokters geloven in een volledig herstel, al zal Rover lange tijd chemo moeten krijgen. “Dit worden zes zware maanden, maar we gaan dit doen”, vertelde hij in een interview met De Tijd.

Hart onder de riem

Om zijn zoontje alvast een hart onder de riem te steken, scheerde de 45-jarige presentator zijn haar af. Dinsdag plaatste hij een foto van het eindresultaat op Instagram. “Rover kort, papa kort! #beatcancer”, schreef hij erbij. Collega Philippe Geubels reageerde met een ludieke noot: “Ik doe mee, makker!”.

Bloed geven

Elias deed in hetzelfde interview met De Tijd een oproep om kankerpatiënten te helpen. “Ik vond die symbooldaden vroeger zelf onnozel, maar voor Rover vind ik dat niet onnozel. En wat andere mensen kunnen doen? Bloed geven aan het Rode Kruis. Daarmee kan iedereen mee een steen verleggen”, klonk het.

Instagram / @pedro_elias_elias