Man die als baby werd achtergelaten op luchthaven spoort ouders op

Na meer dan dertig jaar heeft Steve Hydes (33) eindelijk zijn biologische ouders kunnen opsporen met behulp van een DNA-onderzoek. De Brit werd in 1986 in de toiletten van de luchthaven van Gatwick te vondeling gelegd. Waarom hij destijds werd achtergelaten, zal altijd een raadsel blijven: zijn biologische moeder blijkt intussen al gestorven te zijn.
door
maren.vanhouche
Leestijd 2 min.

Het bijzondere levensverhaal van de Brit Steve Hydes begon 33 jaar geleden in de toiletten van de luchthaven van Gatwick in Londen. Daar werd Hydes, gewikkeld in een dekentje, te vondeling gelegd door zijn moeder. Hij was amper tien dagen oud. Zijn verhaal haalde destijds de voorpagina's van de Engelstalige pers en hij werd prompt omgedoopt tot 'Gary Gatwick', een verwijzing naar de mascotte van de luchthaven. De baby werd eerst in een pleeggezin opgevangen alvorens hij geadopteerd werd door de familie Hydes.

Zoektocht via Facebook

Zo'n vijftien jaar geleden besloot Hydes om zijn biologische familie op te sporen en lanceerde hij een Facebookpagina waar mensen hem konden contacteren met tips. De oproepen leverden helaas weinig op omdat er nauwelijks informatie over hem beschikbaar was. De politie had zijn dossier intussen vernietigd met als gevolg dat cruciale informatie verloren was gegaan. Zo zou een jonge vrouw destijds gebeld hebben naar de politie met de boodschap dat zij de moeder was van het kindje. Maar haar contactgegevens werden helaas niet bewaard.

DNA

Lange tijd leek er geen schot in de zaak te komen totdat Hydes een DNA-onderzoek opstartte met behulp van enkele genealogen. De Brit kwam zo eindelijk te weten wie zijn biologische ouders waren. Maar jammer genoeg ontdekte hij snel dat zijn moeder intussen al gestorven was. Op vrijdag deelde Hydes het heuglijke nieuws op zijn Facebookpagina: "Ik heb mijn biologische vader, broers en zussen gevonden die allemaal niet op de hoogte waren van mijn bestaan." Verder bedankte hij de betrokken experten. "Het is dankzij hen dat ze zaken zoals de mijne kunnen oplossen", besloot Hydes.