Rutten staat klaar om eerste vrouwelijke premier te worden

Rutten staat klaar om eerste vrouwelijke premier te worden

Als na de verkiezingen van 26 mei Open Vld aan zet komt, dan zullen de Vlaamse liberalen de kans niet laten liggen om met voorzitster Gwendolyn Rutten een vrouwelijke premier naar voren te schuiven. “Als de bal in ons kamp komt, dan zal ik dat graag doen”, verklaarde Rutten, geflankeerd door vicepremier Alexander De Croo en minister Maggie De Block. “Als het aan Open Vld toekomt, dan gaan we de kans niet laten liggen een vrouwelijke premier naar voren te schuiven en ik zou dat graag doen”, aldus Rutten. Ze benadrukt daarbij wel dat je in ons land de premier niet rechtstreeks kiest. “We zullen na 26 mei zijn hoe de kaarten vallen”.

De Croo merkt daarbij op dat daarvoor de liberalen de grootste familie moeten worden. Dat betekent Open Vld samen met MR, waar premier Charles Michel gisteren heeft aangegeven dat hij een verlengd verblijf in de Wetstraat 16 wel ziet zitten.

“Wij hebben goede kandidaten, ook vrouwen die dat goed zouden doen”, gelooft De Croo, die zelf een boekje schreef over de ‘Eeuw van de Vrouw’. “We hebben vandaag een regering met vijftien federale ministers, waarvan twaalf mannen. Natuurlijk moet je de beste mensen nemen, maar ik kan me niet inbeelden dat twaalf mannen de beste zijn”.

bron: Belga