Rechtbank Brussel – Voorwaardelijke celstraf van 5 jaar voor poging tot doodslag

De correctionele rechtbank van Brussel heeft maandagavond Antoine R. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 5 jaar voor poging tot doodslag. De man had op 1 september een vriendin van zijn partner drie keer gestoken met een mes. Hij was onder invloed van alcohol toen de feiten zich afspeelden. Antoine R. stak op 1 september in de namiddag verschillende keren met een mes in de buik van het slachtoffer, een vijftigjarige vrouw die in hetzelfde appartement woonde als de dader en zijn vriendin. De drie dronken veel en er waren vaak discussies.
Nadat hij haar had gestoken, belde de dader de hulpdiensten. De vrouw was geraakt in de lever en de dikke darm en werd afgevoerd naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Haar toestand was kritiek, maar na elf dagen mocht ze de dienst intensieve zorgen verlaten.
Volgens Antoine R. had het slachtoffer, dat het mes in haar handen had, hem aangevallen en slaagde hij erin het af te pakken en naar haar te draaien. Hij verklaarde nog dat het een “gezonde dame” was en dat hij dacht dat hij enkel “vet had doorboord”.
De openbare aanklager stelde dat er een duidelijke intentie om te doden was en eiste daarom een celstraf van 7 jaar wegens poging tot doodslag.

bron: Belga