Osaka blijft WTA-ranking aanvoeren, Mertens behoudt twintigste plaats

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Japanse Naomi Osaka prijkt opnieuw bovenaan de wereldranglijst in het vrouwentennis. Elise Mertens blijft nummer twintig.

Osaka ging er afgelopen week op het toernooi van Madrid uit in de kwartfinales. De Roemeense Simona Halep had haar kunnen onttronen als nummer 1 maar ze verloor de finale van Kiki Bertens. Halep wipt wel van drie naar twee. Ook de Duitse Angelique Kerber (3e, +1) en Bertens (4e, +3) gaan vooruit. Ze profiteren van het verlies van Petra Kvitova. De Tsjechische sneuvelde als titelverdedigster in de kwartfinales en zakt van twee naar vijf.

Elise Mertens verloor op het Spaanse gravel al in de eerste ronde maar behoudt haar twintigste plaats. Deze week is ze aan de slag in Rome, een toernooi dat ze vorig jaar links liet liggen. De Limburgse opent maandag tegen Venus Williams (WTA 50). Daarna wacht mogelijk zus Serena (WTA 11), die in Italië haar seizoensdebuut op gravel maakt.

Alison Van Uytvanck staat 49e (-1), Kirsten Flipkens 60e (-1), Ysaline Bonaventure 116e (-1), Greet Minnen 152e (-2) en Yanina Wickmayer 153e.

Bron: Belga