Jupiler Pro League - Ivan Leko: "Misschien kan er nog een mirakel gebeuren"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge heeft zondag de titelstrijd nieuw leven ingeblazen door in het Jan Breydelstadion met 3-2 te winnen van competitieleider Racing Genk. "Het wordt nog spannend donderdag. Maar Genk heeft alles in eigen handen en speelt al tien maanden op superhoog niveau. Misschien kan er toch nog een mirakel gebeuren, kijk naar de comebacks van afgelopen week in de Champions League", verklaarde Ivan Leko, de coach van de uittredende kampioen. "Dit was een match tussen de twee beste teams van België", zei de Kroaat. "Natuurlijk hadden we vandaag meer goed voetbal willen zien, maar dat was door de hoge pressing niet mogelijk. Als je aan Genk of Club Brugge tijd en ruimte geeft, dan ben je dood."

"Toch vind ik dat Club Brugge de verdiende winnaar is. In de eerste helft waren we ook sterker in de duels. Het is jammer dat Dennis aan het slapen was bij de openingstreffer van Dewaest. Maar onze reactie in de tweede helft was goed. We hadden de finesse om uiteindelijk drie goals te maken. De gemiste penalty van Hans Vanaken was een belangrijk moment. Gaat die binnen, dan is het voorbij. Verder hadden wij nog geluk bij de bal op de paal van Samatta in de extra tijd. 'Chapeau' voor mijn ploeg om zo te spelen tegen de ploeg in vorm."

Club Brugge naderde dankzij de zege op drie punten van Genk, met nog twee speeldagen voor de boeg. Op de negende speeldag gaat Genk donderdag (20u30) op bezoek bij Anderlecht. Club Brugge speelt dan een uitduel tegen Standard. "We zorgen er vandaag voor dat deze competitie nog leeft. Het wordt nog superinteressant donderdag, en hopelijk ook zondag", besloot Leko.

Bron: Belga