Intiem afscheid, sympathisanten kunnen dienst via geluidsinstallatie volgen

Intiem afscheid

De uitvaartplechtigheid van Julie Van Espen (23) vindt zaterdag plaats in de O.L.V.-ten-Hemel-Opgenomen-kerk aan de Pater Nuyenslaan in Schilde. De plaatsen in de kerk zijn voorbehouden voor haar familie, vrienden, kennissen en medestudenten. Op het plein voor de kerk wordt wel een geluidsinstallatie geplaatst. Dat meldt de communicatiedienst van de Universiteit Antwerpen, waar Julie studeerde, in een persmededeling.
“De familie wil graag in alle sereniteit afscheid kunnen nemen. Ze begrijpt en waardeert dat heel veel mensen meeleven met wat er gebeurd is. Daarom werd beslist om een geluidsinstallatie te plaatsen op het plein voor de kerk zodat de dienst ook buiten bijgewoond kan worden”, klinkt het in het persbericht.

“De plaatsen in de kerk zijn voorbehouden voor familie, vrienden en kennissen, en voor de medestudenten van Julie, haar vriend, zus en broer. Het is de uitdrukkelijke wens van de familie dat politici niet naar de plechtigheid zouden komen. Hun individuele rouwbetuigingen de voorbije dagen worden echter geapprecieerd door de familie.” Ook journalisten, cameramensen en fotografen mogen de uitvaartplechtigheid niet bijwonen.

bron: Belga