Genk en Club Brugge zetten titelstrijd voort in Astridpark en op Sclessin

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na het missen van de eerste matchbal krijgt competitieleider Racing Genk donderdag (20u30) een nieuwe kans om een vierde landstitel te veroveren. De Limburgers kronen zich tot landskampioen als ze zelf winnen op Anderlecht en Club Brugge punten laat liggen op Standard of als ze gelijkspelen in het Astridpark en blauw-zwart verliest op Sclessin. Club Brugge blies in Jan Breydel de titelstrijd nieuw leven in door met 3-2 te winnen van Genk. De Bruggelingen naderden dankzij de zege tot op drie punten van Genk, met nog twee speeldagen in Play-off 1 voor de boeg. Het team van Ivan Leko kan donderdag de koppositie overnemen mits winst op Standard en een nederlaag van Genk op Anderlecht. Door de halvering van de punten en het extra halve punt dat Genk daardoor bijgekregen heeft, is bij een gelijke stand Club in het voordeel. Om de landstitel alsnog in Brugge te houden, volstaat het dan voor blauw-zwart om op de slotspeeldag thuis even goed te doen tegen Antwerp als Racing Genk in de Luminus Arena tegen Standard.

AA Gent gaat donderdag op bezoek bij Antwerp. De Buffalo's boekten vrijdag hun eerste zege in Play-off 1, ze wonnen in extremis met 2-3 bij Standard. Daardoor telt de nummer zes nog maar twee punten minder dan Anderlecht in de strijd om de vijfde plaats. Maar ook Antwerp, dat drie punten meer heeft dan Standard, wil nog punten sprokkelen om de derde stek te behouden.

In groep A van Play-off 2 gaat leider Charleroi woensdag (20u30) op bezoek bij Westerlo, dat op vier punten volgt van de Carolo's. STVV, tweede op drie punten, trekt naar KV Oostende. Verder staat nog Eupen - Beerschot Wilrijk op het programma.

KV Kortrijk is al zeker van winst in groep B en de Play-off 2-finale. De West-Vlamingen spelen dinsdag (20u30) gastheer voor eerste achtervolger Union, dat niet over een Europese licentie beschikt. Verder ontvangt Cercle Brugge Excel Moeskroen en staat Waasland-Beveren tegenover Zulte Waregem.

bron: Belga