Chris Hughton moet opstappen bij Brighton & Hove Albion

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brighton & Hove Albion heeft zijn coach Chris Hughton aan de deur gezet. Hij betaalt de prijs voor een moeilijk seizoen waarin de Seagulls zich maar net konden handhaven in de Premier League. Brighton & Hove Albion, de club van Mathew Ryan, José Izquierdo en Anthony Knockaert, beëindigde de competitie als zeventiende, amper 2 punten boven de degradatiezone. Vooral de laatste maanden liep het stroef, al speelden de wit-blauwen wel de halve finales van de FA Cup.

Hughton (60) was sinds eind 2014 aan de slag bij de club. In 2017 leidde hij Brighton & Hove Albion voor de eerste keer naar de Premier League. Bij hun debuut op het hoogste niveau eindigden de Seagulls als vijftiende.

Clubvoorzitter Tony Bloom noemt het ontslag van Hughton "een van de moeilijkste beslissingen die ik al moest nemen". "Maar uiteindelijk gaf de manier waarop we in de tweede seizoenshelft worstelden de doorslag", zegt hij op de clubwebsite.

Naast Hughton moeten ook zijn assistenten Paul Trollope en Paul Nevin vertrekken. Er is nog geen nieuwe hoofdcoach aangeduid.

bron: Belga