Universal Orlando toont magische wezens van nieuwe Harry Potter-rollercoaster

Universal Studios toont magische wezens van nieuwe Harry Potter-attractie
Instagram / @universalorlando

Het Amerikaanse Universal Orlando komt met een nieuwe Harry Potter-attractie op de proppen. Voor de officiële opening moeten fans nog even geduld uitoefenen tot 13 juni, maar het pretpark heeft intussen al een exclusief voorsmaakje gegeven van wat we kunnen verwachten.

Accio 13 juni! Dat is namelijk de dag waarop Harry Potter-fans de nieuwe Hagrid-rollercoaster genaamd ‘Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure’ kunnen uittesten in ‘The Wizarding World of Harry Potter’, een onderdeel van het gigantische Universal Orlando-pretpark in de Verenigde Staten. Tijdens de rit vlieg je in Hagrids motorzitje door het ‘Verboden Bos’ waar allerlei mysterieuze wezens je opwachten. De Potter-attracties die je wel al in Universal Studios kan ervaren, zijn een tochtje door Hogwarts, een rit in de Hippogriff-rollercoaster en een bezoekje aan Diagon Alley. Daar kan je een toverstok kopen bij Ollivanders, dineren in The Leaky Couldron en de bank van Gringotts ontdekken.

Magische wezens

Cornisch Pixies, Devil’s Snare, centauren en de driekoppige hond Fluffy zijn slechts een bloemlezing van de wezens die je in de nieuwe attractie zal tegenkomen. Een opvallende verschijning die de fans misschien niet onmiddellijk verwachten, is de Blast-Ended Skrewt (‘Schroeistaartige Skreeft’ in de Nederlandse vertaling). Het fabeldier is een hybride tussen een schorpioen en een vuurkrab, maar in het Harry Potter-universum is het wezen een illegale diersoort. Toch heeft dierenliefhebber Hagrid een exemplaar in zijn bezit en laat hij Harry, Ron en Hermelien voor het gevaarlijke wezen zorgen. Met alle (humoristische) gevolgen van dien.

 

View this post on Instagram

 

CREATURE REVEALED for Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in #WizardingWorldOrlando.

A post shared by Universal Orlando Resort (@universalorlando) on

 

View this post on Instagram

 

ICYMI: CREATURE REVEALED for Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in #WizardingWorldOrlando.

A post shared by Universal Orlando Resort (@universalorlando) on