Weerbericht: zonnige eerste helft, bewolkte tweede helft van de week

Weerbericht: zonnige eerste helft

Wie deze week wil profiteren van de zon, zal de eerste helft van de week beter aan zijn trekken komen. Naar het weekend toe wordt het weer instabieler. Dat meldt het KMI. Deze namiddag zijn aan zee en over het westen de opklaringen breed. In het centrum en het oosten wisselen zon en stapelwolken elkaar af; hier en daar vallen er een paar buitjes, maar het blijft meestal droog. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen, 12 graden aan de kust en 14 of 15 graden in het centrum. Er waait een matige noordenwind. Zondagavond blijft het lichtbewolkt over de westelijke landshelft. Over het oostelijk deel is het eerder nog halfbewolkt met nog steeds kans op een paar lokale buitjes. In de nacht wordt het overal helder tot lichtbewolkt. Mogelijk verschijnen er aan zee op het einde van de nacht wat meer wolken. Het is opnieuw behoorlijk koud met minima van 0 graden in de Hoge Venen tot 5 graden in het westen. De zwakke tot matige noordenwind ruimt naar het noordoosten.

Morgen wordt een droge en overwegend zonnige dag. Met maxima van 10 graden in de Hoge Venen tot 15 of 16 graden in het centrum is het nog steeds een paar graden te fris voor de tijd van het jaar. De wind is matig uit noordoost, krimpend naar noordnoordoost. Maandagavond en – nacht blijft het helder tot lichtbewolkt. We krijgen minima van 0 graden in de Hoge Ardennen tot 6 graden over het westen. De noordoostenwind waait matig.

Dinsdag krijgen we veel zon met in de loop van de dag wat mooiweerwolken, die in het oosten van het land wat meer aanwezig zullen zijn. Aan zee blijft het zonnig. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden in de Hoge Venen en 15 of lokaal 16 graden in Laag-België. De wind waait matig uit het noordoosten.

Woensdag wordt het zonnig, maar vooral in de namiddag kan er wat bewolking verschijnen. De maxima liggen tussen 10 en 16 graden. De wind waait matig uit het noordoosten. In de namiddag wordt hij in de kuststreek soms vrij krachtig uit noord tot noordoost.

Donderdag wordt het licht of wisselend bewolkt en droog. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden. Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met ’s namiddags kleine kans op buien, vooral dan in het zuidoosten van het land. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden, bij een zwakke tot soms matige wind uit noordoost tot oost.

Zaterdag neemt de onstabiliteit toe. Het wordt wisselend bewolkt met kans op buien, mogelijk met onweer. Het kwik stijgt naar waarden tussen 16 en 21 graden. Zondag wordt het wisselend bewolkt met buien. Onweer is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 14 en 22 graden.

bron: Belga