Gemengde estafetteploeg kan vermoeidheid niet verstoppen op World Relays en eindigt laatste in finale

Gemengde estafetteploeg kan vermoeidheid niet verstoppen op World Relays en eindigt laatste in finale

De gemengde estafetteploeg is vandaag in de finale van de 4×400 meter op de World Relays in het Japanse Yokohama op de achtste en laatste plaats geëindigd. Julien Watrin, Lucie Ferauge, Hanne Claes en Jonathan Sacoor klokten een tijd van 3:25.74. De Verenigde Staten (3:16.43) wonnen, voor Canada (3:18.15) en Kenia (3:19.43). De Belgen hadden last van vermoeidheid en vooral Jonathan Sacoor kon niet wegsteken dat hij net voordien al met de Tornados had gelopen. België werd afgetekend laatste, met gevoelige achterstand op nummer zeven Duitsland (3:22.26).

De Belgen (Julien Watrin, Camille Laus, Liefde Schoemaker en Dylan Borlée) wonnen hun reeks zaterdag knap, maar leken alsnog naast de kwalificatie te grijpen. Dylan Borlée verving een vermoeide Jonathan Sacoor als slotloper, maar dat zou niet correct zijn doorgegeven. Daardoor volgde de diskwalificatie. Uiteindelijk kwam de organisatie hierop terug, en nam het België weer op in de uitslagen.

Eerder pakten de Belgian Tornados in de finale van de 4×400 meter het brons. De Belgen eindigden als vierde, maar na de Amerikaanse diskwalificatie schoven ze een plekje op. De Belgian Cheetahs liepen dan weer knap naar de tweede plaats in de B-finale. De drie Belgische ploegen staken in Japan allen hun ticket voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) op zak.

bron: Belga