Belgian Cheetahs lopen in B-finale World Relays naar tweede stek en pakken WK-ticket

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgian Cheetahs zijn vandaag op de World Relays in het Japanse Yokohama op de tweede plaats geëindigd in de B-finale van de 4x400 meter. Met dat resultaat mogen ze naar het WK in Doha (27 september tot 6 oktober). Hanne Claes, Paulien Couckuyt, Liefde Schoemaker en Camille Laus zetten een tijd van 3:31.71 op de tabellen. Laus maakte voor de Belgen op het einde het verschil. Alleen Nederland (3:29.03) deed beter. Om hun ticket voor het WK in Doha te halen, moesten de Belgen binnen de top tien eindigen. Dat lukte met een tweede tijd in de B-finale dus net.

Laus, Claes, Couckuyt en Lucie Ferauge plaatsten zich gisteren met de twaalfde tijd in de reeksen voor de B-finale. Later vandaag lopen de Belgian Tornados de A-finale van de 4x400m. Het zal de eerste wedstrijd zijn dit weekend van Jonathan Borlée. Zijn broer Dylan start, Robin Vanderbemden volgt dan, Jonathan Borlée loopt als derde en Jonathan Sacoor moet het tot slot afmaken.

Nadien is het de beurt aan de gemengde estafetteploeg. Julien Watrin, Lucie Ferauge, Hanne Claes en Jonathan Sacoor wagen hier (normaliter) hun kans in de finale. Net als de Tornados heeft het gemengde team door de plek in de A-finale al het WK-ticket op zak.

bron: Belga