Belgen in het buitenland - Courtois gaat met Real 3-1 onderuit bij het Sociedad van Januzaj

Real Madrid heeft zondag op de 37e speeldag van La Liga met 3-1 verloren op het veld van Real Sociedad. De tweede plaats is zo ook mathematisch niet meer haalbaar voor Real. Thibaut Courtois mocht weer aan de aftrap verschijnen van coach Zinédine Zidane. Bij Real Sociedad zat Adnan Januzaj weer in de selectie, hij startte op de bank en mocht in de 68e minuut invallen.

De Spanjaard Brahim Diaz opende de score voor Madrid, hij kapte zijn man mooi uit en legde de bal tussen de benen van de doelman binnen (6.). Twintig minuten later kon zijn landgenoot Mikel Merino gelijkmaken na een mooi uitgesponnen aanval. In de 37e minuut ging het weer mis voor Real Madrid, wanneer Jesus Vallejo een gemaakt doelpunt van Willian José van op de lijn redde met zijn hand: penalty en een rode kaart voor de Spanjaard. De Braziliaan kreeg de kans zijn doelpunt dan te maken van op de stip, maar zag zijn poging gekeerd door Courtois.

In de tweede helft kon Sociedad zijn manmeersituatie verzilveren, doelpunten van Joseba Zaldua (57.) en Ander Barrenetxea Muguruza (67.) zorgden voor een 3-1 eindstand en nieuwe afgang voor Real Madrid.