Antwerp en Anderlecht delen de punten

Antwerp en Anderlecht hebben vandaag 1-1 gelijkgespeeld op de achtste en tevens voorlaatste speeldag van Play-off 1. Antwerp vergroot zo haar voorsprong op Standard tot drie punten, terwijl Anderlecht Gent tot op twee punten ziet naderen in de strijd om plaats vijf. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong in de Bosuil: na een voorzet van Elias Cobbaut bleef de bal hangen in de zestien en uiteindelijk kon Ivan Santini de bal van dichtbij binnenwerken (5.). Ook in de tweede helft werd er vroeg gescoord, deze keer langs de zijde van Antwerp: een verre inworp van Daniel Opare belandde bij Didier Lamkel Ze die niet twijfelde en hard binnenschoot (1-1 na 48 minuten).

Om 18u staat alles in het teken van de kampioenenmatch tussen regerend landskampioen Club Brugge en Racing Genk. Als de Limburgers de drie punten pakken in het Jan Breydelstadion, is de vierde landstitel een feit. Voor Club is het dan weer de wedstrijd van de laatste kans om de Genkenaars het vuur aan de schenen te leggen. Bij winst nadert blauw-zwart tot op drie punten.