World Relays - Belgian Cheetahs, Tornados en gemengde estafetteploeg 4x 400m komen in actie in Yokohama

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zaterdag om 19u05 plaatselijke tijd (12u05 Belgische tijd) lopen de Belgian Cheetahs op de World Relays in het Japanse Yokohama hun reeks van de 4x400 meter. De mannen volgen daarna, om 19u40 (12u40 Belgische tijd). En om 21u20 (14u20 in België) komt de gemengde estafetteploeg 4x 400m in actie. Bij de Cheetahs zijn de anciens de eerste lopers en mogen de jongeren het afmaken. Dit is de volgorde: Camille Laus gevolgd door Hanne Claes, dan loopt Paulien Couckuyt en tot slot Lucie Ferauge.

Jacques Borlée stuurt zijn Belgian Tornados in deze volgorde de baan op: Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Borlée en Jonathan Sacoor als slotloper.

Camille Laus, Liefde Schoemaker en Julien Watrin zijn zeker van hun deelname aan de reeks 4x 400meter gemengd. De laatste plek in het team is nog een vraagteken. Jacques Borlée moet nog een keuze maken tussen zijn twee Jonathans, Borlée en Sacoor.

De World Relays mogen niet verward worden met het Wereldkampioenschap in Doha (28 september - 6 oktober). Het is wel degelijk in Qatar en niet dit weekend in Japan dat de wereldkampioenen estafette bekroond zullen worden. Na drie edities op de Bahama's zijn de World Relays nu verhuisd naar Japan.

bron: Belga