Leipzig en onfortuinlijke Lukebakio stellen titelfeest van Bayern München uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bayern München is nog niet zeker van zijn 28e landstitel in Duitsland. Op de 33e en voorlaatste speeldag in de Bundesliga geraakte de Rekordmeister niet voorbij Leipzig, de derde in de stand. Het bleef 0-0. Borussia Dortmund won wel en nadert zo tot op twee punten van Bayern. De beslissing valt dus op de slotspeeldag.

Bayern München was op bezoek bij Leipzig duidelijk de betere ploeg, maar slaagde er niet in de nul van het scorebord te vegen. In de eerste helft lag doelman Gulacsi twee keer goed in de weg. Na de pauze dacht Goretzka na geharrewar in de zestien de score te openen, maar zijn treffer werd na een interventie van de VAR afgekeurd wegens randje buitenspel. Niet veel later knalde Gnabry op de lat. Het bleef 0-0.

Die uitslag zou volstaan voor Bayern, als ook Borussia Dortmund zijn thuismatch tegen Fortuna Düsseldorf niet wist te winnen. De ploeg van Axel Witsel trok na een knotsgekke wedstrijd echter aan het langste eind met 3-2. Dodi Lukebakio had voor de bezoekers de ban gebroken, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Op slag van rust opende Pulisic (41.) de score, maar Fink (47.) wiste de 1-0 uit. Delaney (53.) bezorgde Dortmund opnieuw de voorsprong. Vanaf de stip kreeg Lukebakio op het uur een kans op de 2-2, maar de belofteninternational besloot nonchalant naast. Het bleef bibberen voor Dortmund, maar na rood voor Fortuna-aanvoerder Bodzek en de 3-1 van Götze (90.+2) leken de schaapjes op het droge. Toch scoorde Kownacki (90.+5) nog de aansluitingstreffer en waren er ook nog mogelijkheden op 3-3, maar die werden door onder meer invaller Raman de nek omgewrongen.

De kloof tussen leider Bayern (75 ptn) en achtervolger Dortmund (73 ptn) bedraagt zo twee punten. Op de slotspeeldag moet Dortmund naar Borussia Mönchengladbach, de ploeg van Thorgan Hazard. Bayern ontvangt Frankfurt in de Allianz Arena. Zowel Gladbach als Frankfurt strijdt nog volop voor de vierde plaats, die recht geeft op een Champions League-ticket.

Onderaan de stand is het doek gevallen voor Nürnberg en Hannover, die degraderen naar de Duitse tweede klasse. Hannover boekte weliswaar voor eigen publiek een overtuigende zege op SC Freiburg (3-0), maar omdat Stuttgart ook won, kan de ploeg de onderste twee plaatsen niet meer vermijden. Nürnberg was kansloos tegen Borussia Mönchengladbach (0-4) en zakte met 19 punten naar de laatste plaats. Stuttgart versloeg VfL Wolfsburg met 3-0 en eindigt het seizoen daardoor sowieso als zestiende. Dat betekent een play-off om promotie/degradatie met de nummer drie van de tweede Bundesliga.

Bron: Belga