Jupiler Pro League - Westerlo komt naast STVV in spoor van leider Charleroi

Tweedeklasser Westerlo heeft zaterdagavond op de achtste speeldag in groep A van Play-off II met 0-3 gewonnen op bezoek bij het uitgebluste KV Oostende, dat zich naar het seizoenseinde sleept en nu ook mathematisch uitgeschakeld is voor groepswinst. Ambroise Ghobo (8. en 62.) zette de Kemphanen op een 0-2 voorsprong aan de Kust, Sava Petrov zette na 71 minuten de 0-3 eindstand op het bord. In de stand komt 'Westel' met twaalf punten op gelijke hoogte van Sint-Truiden, dat zondagavond de speeldag afsluit met een thuisduel tegen Eupen. Charleroi, dat eerder op zaterdag met 0-3 ging winnen bij Beerschot Wilrijk, is met zestien punten leider, op twee speeldagen voor het einde.

In groep B, waar KV Kortrijk al sinds vorig weekend zeker is van zijn stek in de finale omdat eerste achtervolger Union geen Europese licentie heeft, ging de leider met liefst 0-5 winnen in de derby bij Zulte Waregem, dat al na elf minuten met een man minder voort moest na rood voor Hamdi Harbaoui. Bij de rust stond er al 0-3 op het scorebord in het Regenboogstadion, na treffers van Elohim Rolland (27.), Teddy Chevalier (30.) en Imoh Ezekiel (40.). Na de pauze maakte Julien De Sart (68.) er 0-4 van, in blessuretijd zorgde Kristof D'Haene voor forfaitcijfers.

Waasland-Beveren verzekerde zich in de slotfase van de drie punten tegen Cercle (2-1). De bezoekers kwamen op de Freethiel na 37 minuten op voorsprong via Xavier Mercier, pas na 72 minuten lukte Floriano Vanzo de gelijkmaker en nog eens tien minuten later viel de winnende treffer van Beni Badibanga.