Jupiler Pro League - Union - Moeskroen levert zes doelpunten op, maar geen winnaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Union en Excel Moeskroen hebben zaterdag de punten gedeeld op de achtste speeldag in groep B van Play-off II. Het werd 3-3 in het Dudenpark. De Brusselaars kwamen al na zeven minuten op voorsprong tegen de rode lantaarn. Percy Tau was goed gevolgd nadat Butez het schot van Hamzaoui had gelost: 1-0. De Henegouwers kwamen meteen daarna goed weg toen Kandouss het leer tegen het doelhout kopte. Met zijn tweede van de avond, een schuiver naast Butez, zette Pau Union op 2-0. Maar nog voor de rust maakte Taiwo Awoniyi (43.) de aansluitingstreffer.

In het slot van de match werd het scorebord geen rust gegund. Manuel Benson (72.) besloot in de verste hoek: 2-2. Union reageerde via Abdelrafik Gérard (81.), maar een minuut later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Opnieuw Benson krulde de bal tegen de netten.

Union ziet zo KV Kortrijk uitlopen. De Brusselaars zijn tweede met 17 punten, op vier punten van KV Kortrijk (21 ptn). De Kortrijkzanen, die eerder op de avond met 0-5 wonnen bij Zulte Waregem, zijn al zeker van de Play-off II-finale omdat Union niet over een Europese licentie beschikt. Waasland-Beveren versloeg Cercle Brugge met 2-1 en is derde met 10 punten, voor Cercle (7), Zulte Waregem (7) en Moeskroen (5).

bron: Belga