Jupiler Pro League - Charleroi verstevigt leidersplaats in groep A na zege bij Beerschot Wilrijk

Charleroi heeft zaterdagavond zijn leidersplaats in groep A van Play-off 2 verstevigd. De Zebra's gingen op de achtste speeldag met 0-3 winnen op het veld van Beerschot Wilrijk en lopen zo vier punten uit op STVV. De Kanaries komen zondag nog in actie.

Beerschot Wilrijk ging op het Kiel op zoek naar de derde thuisoverwinning in Play-off 2, maar was al snel op achtervolgen aangewezen. Dorian Dessoleil kopte op een hoekschop al in de derde minuut binnen: 0-1. Halverwege de eerste helft verdubbelde Victor Osimhen (25.) de voorsprong. De Nigeriaanse spits klom het hoogst bij een corner en knikte onhoudbaar voorbij doelman Vanhamel. Dessoleil kopte na de pauze tegen de paal en meteen daarop kreeg Charleroi een penalty. Via Vanhamel en de paal leek Osimhen zijn tweede van de avond te maken, maar de VAR oordeelde dat het leer niet helemaal over de lijn was geweest. In de slotminuten legde invaller Adama Niane (89.) de eindstand vast.

De Carolo's voeren de stand in groep A van Play-off 2 aan met 16 punten. STVV, dat zondag nog hekkensluiter Eupen (7 ptn) ontvangt, is tweede met 12 punten. De andere ploegen zijn uitgeteld voor groepswinst. Westerlo, derde met 9 punten, speelt zaterdagavond nog een prestigeduel op het veld van KV Oostende (8 ptn). Beerschot Wilrijk (8 ptn) is vijfde.

Later op zaterdagavond worden de drie wedstrijden in groep B afgewerkt. KV Kortrijk is al zeker van de Play-off 2-finale, omdat Union niet over een Europese licentie beschikt.