Gedecimeerde Belgian Cheetahs mogen met 12e tijd in reeksen naar B-finale op World Relays

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgian Cheetahs hebben zich vandaag op de World Relays in het Japanse Yokohama niet kunnen plaatsen voor de A-finale op de 4x400 meter. Met een twaalfde tijd in de reeksen stelden ze wel hun deelname aan de B-finale veilig. Camille Laus, Hanne Claes, Paulien Couckuyt en Lucie Ferauge liepen in hun reeks naar de vierde plaats in 3:30.69. Polen (3:28.05) trok in de reeks van de Belgen aan het langste eind.

De snelste twee landen van elk van de drie reeksen plaatsten zich voor de finale, net als de twee beste verliezende tijden. De Belgische vrouwen treden met hun twaalfde tijd aan in de B-finale. Om hun ticket voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) te veroveren, moeten de Cheetahs binnen de top tien eindigen. Ofwel door de A-finale te halen (wat dus niet het geval is), ofwel door eerste of tweede te worden in de B-finale - wel nog een mogelijkheid.

De Cheetahs moesten in Japan noodgedwongen verjongen. Vaste waardes als Justien Grillet, Margo Van Puyvelde en Cynthia Bolingo ontbraken met blessures.

bron: Belga