Experimentele gemengde estafetteploeg grijpt naast finaleplaats op World Relays na diskwalificatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De gemengde estafetteploeg mag op de World Relays in het Japanse Yokohama dan toch niet aantreden in de finale op de 4x400 meter. België won zijn reeks, maar werd nadien gediskwalificeerd omdat de late wissel van Jonathan Sacoor door Dylan Borlée niet correct doorgegeven werd. Julien Watrin, Camille Laus, Liefde Schoemaker en Dylan Borlée liepen in hun reeks naar de winst in 3:18.03. Hiermee hielden ze Brazilië (3:18.26) achter zich, dat zich ook voor de eindstrijd plaatste. De snelste twee landen van elk van de drie reeksen plaatsten zich voor de finale, net als de twee beste verliezende tijden.

Maar de Belgen grijpen dus alsnog naast de kwalificatie. Dylan Borlée verving een vermoeide Sacoor als slotloper, maar dat werd niet correct doorgegeven. Uitgerekend Dylan Borlée maakte in zijn ronde het verschil en liep naar de eerste stek.

Eerder vandaag stelden de Belgian Cheetahs hun deelname aan de B-finale veilig. Camille Laus, Hanne Claes, Paulien Couckuyt en Lucie Ferauge liepen in de reeksen naar de twaalfde plaats. Nadien plaatsten de Belgian Tornados (Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Julien Watrin en Jonathan Sacoor) zich met de achtste tijd voor de A-finale.

De A- en B-finales volgen morgen. In de gemengde competitie is er alleen een A-finale.

Bron: Belga