Euromillions Volley League - Roeselare en Maaseik spelen beslissend duel om titel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zaterdagavond valt de beslissing in de titelfinale van de Euromillions Volley League. Knack Roeselare ontvangt dan in een vijfde en doorslaggevende wedstrijd Greenyard Maaseik. In de vier vorige wedstrijden ging de zege telkens naar het bezoekende team.

Maaseik, gecoacht door Joel Banks, won op 27 april de eerste finalepartij met 2-3 in Roeselare. De West-Vlamingen, met Steven Vanmedegael op de trainersbank, trokken de stand daarna weer gelijk door op 1 mei met dezelfde score (2-3) in Maaseik te winnen. Vorige zaterdag (4 mei) waren de Limburgers op Schiervelde opnieuw een maat te groot voor Roeselare (0-3).

Woensdagavond liet Maaseik de kans liggen om kampioen te worden door met 2-3 te verliezen van zijn eeuwige rivaal. Roeselare speelde die wedstrijd overigens onder voorbehoud nadat de Belgische federatie de vraag van de club afwees om Tomas Rousseaux te mogen opstellen als medische joker. Roeselare wilde de Red Dragon als vervanger voor de geblesseerde Ruben Van Hirtum opstellen. Vrijdagavond kreeg de soap een nieuwe wending. Een kortgedingrechter besliste dat Rousseaux zaterdag dan toch mag aantreden voor Roeselare. Volgens Sporza zal Maaseik de vijfde en beslissende match in de titelstrijd onder voorbehoud spelen, als Rousseaux op het wedstrijdblad staat.

Het vijfde en beslissende duel begint zaterdagavond om 20u30. Recordhouder Maaseik mikt op een zestiende landstitel, Roeselare op een twaalfde. Vorig seizoen maakten de Limburgers een einde aan een reeks van vijf titels op rij voor de West-Vlamingen.

bron: Belga