Drie massagraven ontdekt in Mexico met 35 lichamen

In de Mexicaanse staat Jalisco zijn er deze week 35 lichamen ontdekt in drie verschillende massagraven. Dat maakte openbaar aanklager Gerardo Octavio Solis zaterdag bekend. De meeste lichamen werden ontdekt op het terrein van een ranch in de gemeente Zapopan. “We hebben er 27 lichamen gevonden van personen die opgesloten waren. We hebben er momenteel slechts twee geïdentificeerd”, zei Solis op een persconferentie.
Het cijfer zou nog kunnen oplopen als de graafwerken vorderen. “We graven op meer dan drie meter diepte, met zware machinerie”, zegt Solis.
In Guadalajara, de hoofdstad van de staat, zijn er schedels van zeven personen en andere menselijke overblijfselen gevonden op het terrein van een huis. In dat huis werden op 3 mei negen personen gered die gefolterd waren. Een laatste lichaam werd begraven gevonden onder de koer van een appartement in de gemeente Tlajomulco.
Momenteel zijn er 40.000 personen vermist in Mexico. Het land gaat gebukt onder een golf van drugsgeweld. Het geweld laaide op nadat toenmalig president Felipe Calderon in 2006 het leger had ingezet in een grote operatie tegen de drugstrafiek.

bron: Belga