Democraten willen publicatie van Trumps belastingaangifte afdwingen

De Democraten in het Huis van Afgevaardigden willen minister van Financiën Steven Mnuchin dwingen tot publicatie van de belastingaangiftes van president Donald Trump. De voorzitter van de belastingcommissie van het Huis, Richard Neal, eiste vrijdag, onder dreiging van strafsancties, om binnen de week de aangiftes van Trump en van verschillende van zijn bedrijven van de voorbije zes jaar persoonlijk over te maken. Er ging ook een dagvaarding naar het hoofd van de federale belastingdienst IRS, Charles Rettig. Mnuchin zei dinsdag aan Neal dat hij de publicatie weigert.
Neal argumenteert dat het ministerie van Financiën wettelijk verplicht is om de belastingaangiftes vrij te geven op vraag van commissievoorzitters. De commissie moet die vraag niet motiveren.
Mnuchin zei in een brief aan Neal dinsdag dat de vraag naar de belastingaangiftes van de commissie “een legitiem wetgevend doel” ontbreekt. Na overleg met het ministerie van Justitie is hij naar eigen zeggen niet gemachtigd om de belastingaangiftes vrij te geven.

bron: Belga