Bottas (Mercedes) verovert derde pole van het seizoen in GP van Spanje

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) vertrekt morgen vanuit poleposition tijdens de Grote Prijs van Spanje, de vijfde manche van het wereldkampioenschap Formule 1. De WK-leider zette vandaag in de kwalificaties de scherpste tijd neer op het circuit van Catalonië. Met een rondje van 1:15.406 - een nieuw circuitrecord in Montmélo - bleef Bottas zijn Britse ploeggenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton (1:16.040) voor. De Zilverpijlen domineerden ook al in de vrije oefenritten. Bottas nam er twee voor zijn rekening, in de derde en laatste sessie tekende Hamilton voor de snelste tijd.

Op de tweede rij starten de Duitser Sebastian Vettel, die in zijn Ferrari derde werd in 1:16.272, en de Nederlandse Red Bull-piloot Max Verstappen (vierde in 1:16.357). De derde rij wordt bezet door de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en de Fransman Pierre Gasly (Red Bull).

Het startschot voor de Grote Prijs wordt morgennamiddag om 15u10 gegeven. De voorbije twee seizoenen reed Lewis Hamilton als winnaar over de streep in Catalonië. Bottas start voor de negende keer in zijn carrière van op de eerste positie, het is zijn derde pole dit seizoen.

Bron: Belga