Belgian Tornados plaatsen zich met tweede tijd in hun reeks voor A-finale op World Relays

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgian Tornados hebben zich vandaag op de World Relays in het Japanse Yokohama zonder problemen geplaatst voor de A-finale op de 4x400 meter. Door die finalestek mogen de Belgen hun koffers voor het WK in Doha pakken. Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Julien Watrin en Jonathan Sacoor liepen in hun reeks naar de tweede tijd (3:03.70). Alleen Japan (3:02.55) deed beter. De snelste twee landen van elk van de drie reeksen plaatsten zich voor de finale, net als de twee beste verliezende tijden. Om hun ticket voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) te halen, moesten de Belgen binnen de top tien eindigen. Omdat ze de A-finale haalden, is dat ticket dus al binnen.

In eerste instantie moest Jonathan Borlée als derde lopen, maar hij haakte af omdat hij geen risico wilde nemen met de hamstrings. Watrin verving hem.

Eerder vandaag stelden de Belgian Cheetahs hun deelname aan de B-finale veilig. Camille Laus, Hanne Claes, Paulien Couckuyt en Lucie Ferauge liepen in de reeksen naar de twaalfde plaats. Later vandaag (14u22 Belgische tijd) volgen dan de reeksen van de 4x400 meter gemengd. Camille Laus, Liefde Schoemaker, Julien Watrin en Jonathan Sacoor verdedigen (normaliter) de Belgische eer. De A- en B-finales volgen zondag.

bron: Belga