Weerbericht - Vrij bewolkte vrijdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vrijdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met steeds kans op enkele buien in het noorden van het land. In het zuiden van het land blijft het soms droog. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 16 graden in Vlaanderen. De wind is zwak tot matig uit het westen, en neemt af in de namiddag. Aan de kust blijft de wind uit het noordwesten. Dat meldt het KMI. Vrijdagavond neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en een regenzone bereikt het land vanaf de Franse grens. Ze trekt tijdens de nacht naar het noordoosten met soms matige regen. De minima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 9 graden in Vlaanderen. De wind is eerst zwak uit veranderlijke richtingen en in de loop van de nacht wordt hij matig uit het noorden.

Zaterdagochtend is het zwaarbewolkt en regent het op de meeste plaatsen. In de loop van de dag wordt het droger vanaf het westen met opklaringen. In het oosten valt vaak matige regen of intensere buien tot de avond met mogelijk een donderslag in de Ardennen. Maxima tussen 10 en 12 graden in het zuidoosten en 14 of 15 graden in Vlaanderen bij een matige wind uit noord tot noordwest en aan zee een vrij krachtige wind.

Zondag is het gedeeltelijk bewolkt en wordt het geleidelijk zwaarbewolkt in de loop van de dag. Het blijft meestal droog maar enkele druppels zijn niet uitgesloten. Maxima tussen 8 graden in de Ardennen en 14 graden in het centrum van het land bij een matige noordenwind.

Maandag is het zonnig met soms enkele wolkenvelden. De atmosfeer blijft vrij fris met temperaturen tussen 8 en 14 graden. De wind uit noord tot noordoost is matig en onaangenaam.

Ook dinsdag zorgt een hogedrukkern boven de Noordzee voor droog weer met een afwisseling van zon en wolken. We krijgen maxima rond 15 graden in het centrum van het land. Er waait een matige noordoostenwind.

Woensdag is het vrij zonnig en zachter. De maxima schommelen rond 17 graden in het centrum. De wind is matig uit noordoost.

Donderdag steeds zonnig en zacht met maxima rond 19 graden voor het centrum van het land. De wind is zwak tot matig uit noordoost.

bron: Belga