Trump: “Geen haast met sluiten deal”

Trump: "Geen haast met sluiten deal"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar eigen zeggen geen haast om een handelsakkoord met China te sluiten. Gesprekken met China verlopen momenteel vriendschappelijk en er is volgens hem geen reden tot spoed. Nochtans zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de invoertarieven op zo’n 200 miljard aan Chinese import naar de VS opgetrokken van 10 procent naar 25 procent. Trump stuurde zijn boodschap zoals gebruikelijk via Twitter de wereld in.

Hij benadrukte ook dat het proces is begonnen om invoertarieven van 25 procent in te stellen op de resterende 325 miljard dollar aan Chinese import. Concreter was hij niet. Het geld dat dit oplevert, belooft Trump onder meer te zullen steken in de aanschaf van landbouwproducten van Amerikaanse boeren voor voedselhulp in derde landen.

Momenteel onderhandelen vertegenwoordigers van China en van de VS in Washington over een oplossing voor het handelsconflict. Volgens bronnen rond de onderhandelingen leveren de gesprekken tot nu toe weinig op. China zei eerder al dat het land gedwongen wordt om tegenmaatregelen te nemen. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

bron: Belga