“Sociaal akkoord”, zegt directie – “niet met ons”, reageert ACV

Sociaal akkoord
Sociaal akkoord

Bij luchtverkeersleider skeyes is vrijdag een sociaal akkoord bereikt. Dat heeft de directie aangekondigd. Maar ACV-Transcom, de grootste vakbond binnen het bedrijf, staat er niet achter, zo werd vernomen bij secretaris Kurt Callaerts. Bij skeyes vond vandaag een paritair comité plaats, waar directie en vakbonden een uitweg zochten uit het sociaal conflict bij het bedrijf waardoor de voorbije weken het door skeyes gecontroleerde luchtruim regelmatig (gedeeltelijk) gesloten moest worden.

“Er is in het paritair comité een tweederdemeerderheid bereikt voor een sociaal akkoord”, zegt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. De zes vertegenwoordigers van het bedrijf en de twee vertegenwoordigers van de socialistische vakbond ACOD keurden de voorstellen goed.

Maar de vakbonden ACV-Transcom (drie vertegenwoordigers) en VSOA (één zitje in paritair comité) konden zich niet in het akkoord vinden.

Het is nog niet duidelijk hoe het nu verder moet. “We gaan ervan uit dat iedereen het bereikte akkoord respecteert”, stelt Dehaene.

bron: Belga