Jupiler Pro League - AA Gent boekt op Sclessin eerste zege in Play-off I

AA Gent heeft vrijdag zijn eerste zege geboekt in Play-off I. Op de achtste speeldag haalden de Buffalo's het in extremis met 2-3 bij Standard, dat zijn vierde opeenvolgende nederlaag leed. Jonathan David bezorgde de bezoekers diep in de blessuretijd de zege met zijn tweede treffer van de avond. AA Gent maakte een gretige indruk in de beginfase. Nadat Miangue voor Standard met een boogkopbal de lat beroerde, werden de Buffalo's in de 13e minuut beloond met de 0-1. Brecht Dejaegere duwde een voorzet van Souquet binnen. Op het halfuur hing Samuel Bastien met een kopbal de bordjes in evenwicht.

Ook in de tweede helft kwamen de bezoekers het best uit de kleedkamer. Invaller Jonathan David (63.) schoof de 1-2 in de rechterbenedenhoek. Tien minuten voor tijd zorgde de ingevallen Maxime Lestienne na heel wat geharrewar bij zijn eerste baltoets voor de gelijkmaker. AA Gent drong nog aan, en werd daarvoor beloond in de 94e minuut. David kopte de bal binnen op voorzet van Kvilitaia.

In de stand nadert nummer zes AA Gent (29 ptn) zo tot op één punt van Anderlecht (30). Standard blijft vierde met 36 punten. De top drie bestaat uit Genk (50), Club Brugge (44) en Antwerp (38). Zondag ontvangt Antwerp Anderlecht en gaat Genk op bezoek bij Club Brugge. Als de Limburgers winnen op Jan Breydel, dan is de vierde landstitel een feit.