EuroMillions Volley League - Roeselare mag Tomas Rousseaux dan toch als medische joker gebruiken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roeselare mag zaterdagavond dan toch beroep doen op Tomas Rousseaux in de vijfde en beslissende wedstrijd van de finale tegen Maaseik in de EuroMillions Volley League. Een burgerlijke rechtbank stelde Roeselare in het gelijk, zo melden de West-Vlamingen vrijdag in een persbericht. Roeselare hoopte Tomas Rousseaux, die dit seizoen uitkwam voor het Poolse Katowice, te kunnen inzetten als medische joker voor het duel van afgelopen woensdag, na het uitvallen van Ruben Van Hirtum. TopVolley Belgium besliste dinsdagavond evenwel niet in te gaan op die vraag. Volgens de bond stelt het reglement dat een medische joker een internationale transfer moet zijn, en als Belg komt Rousseaux dus niet in aanmerking. De West-Vlaamse club besliste daarop naar de kortgedingrechter te stappen, om de Red Dragon zaterdag alsnog op te kunnen stellen. De rechter oordeelde uiteindelijk dat Rousseaux effectief mag spelen. "Knack Roeselare is blij het duel met gelijke wapens te kunnen aanvatten, en hoopt de wedstrijd nu in alle sereniteit te kunnen voorbereiden", zo klinkt het in een persbericht.

Volgens Sporza zal Maaseik de vijfde en beslissende match in de titelstrijd onder voorbehoud spelen, als Rousseaux op het wedstrijdblad staat.

Uittredend kampioen Maaseik liet woensdagavond de kans liggen om de titel te pakken door in eigen huis met 2-3 te verliezen van de West-Vlaamse rivaal. Maaseik was op 27 april uitstekend begonnen aan de best-of-five met 2-3 winst in Roeselare. De West-Vlamingen trokken de stand daarna weer gelijk door op 1 mei met dezelfde score (2-3) in Maaseik te winnen. Vorige zaterdag (4 mei) waren de Limburgers op Schiervelde opnieuw een maat te groot voor Roeselare (0-3). Het vijfde en beslissende duel wordt zaterdagavond in Roeselare gespeeld.

bron: Belga