EuroMillions Basket League - Chaleroi verliest van Bergen, zeges voor Antwerp en Oostende

Charleroi heeft een tweede nederlaag op rij geleden in de EuroMillions Basket League. Vrijdag gingen de Carolo's in eigen huis met 69-74 onderuit tegen Bergen. Oostende (100-72 tegen Luik) en de Antwerp Giants (95-83 tegen Limburg United) lieten geen steek vallen in de strijd om de eerste plaats. Charleroi is er niet in geslaagd de nederlaag tegen rode lantaarn Luik door te spoelen met een zege tegen Bergen. De Henegouwers hadden na de eerste helft al een voorsprong van 23-36 uitgebouwd. Charleroi had wel nog een eindsprint (27-17) in petto, maar dat bleek onvoldoende.

Oostende leidde bij de rust al met 54-38 tegen Luik. Nemanja Djurisic was bij de kustploeg goed voor 20 punten.

Antwerp keek daarentegen na twee quarters tegen een 42-47 achterstand aan tegen Limburg United. De Giants reageerden echter in het derde quarter (27-10), om uiteindelijk met 95-83 aan het langste eind te trekken. Victor Sanders was goed voor 17 punten bij de thuisploeg.

In de stand blijft Oostende na 33 speeldagen eerste met 59 punten. Antwerp telt 56 punten, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Charleroi blijft derde met 54 punten. Brussels is vierde met 53 punten. Daarna volgen Bergen (50 ptn), Limburg United (47), Mechelen (45), Aalstar (43/32 m), Leuven (42) en Luik (39/32 m).