Amnesty International trekt kinderkooi op in Brusselse Warandepark

Amnesty International trekt kinderkooi op in Brusselse Warandepark

Leden van Amnesty International hebben vanochtend tijdens een guerilla-actie in het Brusselse Warandepark een symbolische kinderkooi opgetrokken in het teken van de campagne “Een kind sluit je niet op. Punt”. Net voor de verkiezingen trekken ze nog eens aan de alarmbel over het opsluiten van kinderen in de gesloten centra. De symbolische kinderkooi bevatte speelgoed voor kinderen zoals een knuffel of een glijbaan en werd geflankeerd door foto’s van 700 gemeenteborden. Activisten van Amnesty International trokken in al die gemeentes een foto van het gemeentebord met daaronder een campagnebord van Amnesty en de boodschap: “Hier weigeren ze de opsluiting van onschuldige kinderen.”

Net voor de verkiezingen willen ze de regeringsleiders eraan herinneren dat ze geen onmenselijke beslissingen mogen nemen zoals de opsluiting van kinderen in de gezinsunits van het gesloten centrum 127bis van Steenokkerzeel. Dat koninklijk besluit werd door de Raad van State verworpen, omdat er te veel vliegtuiglawaai zou zijn. Maar dat volstaat niet voor Amnesty.

“De uitspraak van de raad van state respecteert zelfs het internationaal recht niet en de adviezen die door de Verenigde Naties werden gegeven. Zij hebben duidelijk gesteld: een kind sluit je niet op”, verduidelijkt Philippe Hensmans, directeur van de Franstalige vleugel van Amnesty International.

Om 11 uur hebben de organisaties achter de campagne “Een kind sluit je niet op. Punt” een afspraak op het kabinet van de premier en zullen ze meer dan 45.000 handtekeningen overhandigen die tot dusver tijdens de campagne werden verzameld.

bron: Belga