Nog even buien, droog weer vanaf zondag

Nog even buien

Vandaag krijgen we in de voormiddag perioden met regen in het zuiden van het land. In het noorden van het land blijft het waarschijnlijk droog. In de namiddag wordt het wisselvallig met in het hele land kans op buien, eventueel vergezeld van een donderslag. De maxima schommelen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 16 graden in Vlaanderen. Er zijn rukwinden mogelijk tot 55 km/u. Dat meldt het KMI. Vanavond blijft de kans op buien in eerste instantie nog aanwezig, maar later concentreert de kans zich meer over het noorden van het land. Minima van 5 tot 9 graden bij een meestal matige zuidwestenwind.

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met vooral over het noorden kans op buien. Elders blijft het grotendeels droog. In de namiddag neemt de bewolking toe en ‘s avonds krijgen we regen vanaf de Franse grens. Maxima rond 15 of 16 graden in het centrum.

Zaterdag is het eerst zwaarbewolkt in het centrum en de oostelijke helft van het land met soms matige regen. Vanuit het westen komen er opklaringen maar het KMI verwacht ook nog buien. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden. 

Zondag blijft het droog en zijn er vooral in de voormiddag mooie zonnige perioden. In de namiddag ontstaan er meer stapelwolken. Maxima rond 13 graden over het centrum van het land bij een onaangename matige noorderwind.

Maandag kan er in de ochtend wat lichte grondvorst voorkomen in de Ardennen. Overdag blijft het droog met mooie zonnige perioden. Na de middag ontwikkelen er zich mogelijk enkele stapelwolken. De maxima gaan van 8 tot 13 graden. Ook dinsdag zorgt een hogedrukgebied boven de Noordzee en onze streken voor droog en vrij mooi weer, bij maxima tot 15 graden.

bron: Belga