Marcel Kittel en Katusha gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Katusha heeft laten weten met onmiddellijke ingang afscheid te nemen van sprinter Marcel Kittel. De beëindiging van het contract komt er op vraag van de Duitser zelf die aankondigt dat "hij het momenteel niet kan opbrengen te trainen en wedstrijden te rijden op het hoogste niveau". De bijna 31-jarige Kittel had nog een overeenkomst bij Katusha tot het einde van het seizoen. "Er gaat een lang proces aan deze beslissing vooraf", legde Kittel zelf uit. "Ik heb mezelf vragen gesteld over wat ik wil en wat ik belangrijk vind, als mens en als atleet. Ik hou van wielrennen. Mijn passie voor de sport is nooit verdwenen, maar ik weet ook hoeveel moeite het kost om succesvol te zijn. Ik geloof dat iedereen zijn sterktes en zwaktes heeft en dat het een voortdurend proces is om hiermee om te gaan. De voorbije twee maanden had ik het gevoel uitgeput te zijn. Ik kan het op dit moment niet opbrengen te trainen en wedstrijden te rijden op het hoogste niveau. Daarom heb ik beslist een pauze te nemen voor mezelf en goed na te denken over mijn doelen in de toekomst."

"Ik wil het team bedanken voor de steun het voorbije anderhalf jaar", besloot Kittel. "In bijzonder richt ik mij tot de staf. Dat zijn de beste en hardst werkende mensen die ik ooit heb gezien. Het spijt mij dat ik jullie drive en motivatie niet kon belonen met zeges en goede resultaten. Ik heb deze beslissing genomen op basis van mijn ervaring dat veranderingen kunnen leiden tot nieuwe kansen. Ondanks alle onzekerheid op dit moment heb ik er vertrouwen in nieuwe uitdagingen te vinden. Op dit moment plaats ik mijn persoonlijk geluk boven alles."

José Azevedo, algemeen manager van Katusha-Alpecin, vernam het voorstel van Kittel tot het beëindigen van zijn contract met droefheid. "We begrijpen de situatie waarin Marcel zich momenteel bevindt en steunen hem ten volle. Ook in de toekomst zullen alle teamleden Marcel blijven steunen. We hopen dat hij in de toekomst terug zal kunnen koersen als de kampioen die hij is."

Marcel Kittel reed vanaf januari 2018 voor de Zwitserse WorldTour-formatie. In die periode kon de topsprinter van weleer slechts drie overwinningen voorleggen. Vorig jaar won hij twee etappes in Tirreno-Adriatico. Dit voorjaar (begin februari) won hij de Trofeo Palma.

In het verleden was de Duitser goed voor in totaal veertien Touroverwinningen, vier ritzeges in de Giro en eentje in de Vuelta. Hij won ook vijf maal de Scheldeprijs.

bron: Belga