Jean-Michel Saive heeft definitief zijn laatste tafeltenniswedstrijd gespeeld

Na een loopbaan van ongeveer veertig jaar heeft Jean-Michel Saive (49), Belgiës beste tafeltennisser ooit, donderdag definitief zijn palet opgeborgen. Saive nam het donderdagavond in Oudergem met zijn club Logis voor een laatste keer op in de interclub tegen Etoile Basse-Sambre. “Jean-Mi” sloot af in stijl, want hij won zijn laatste wedstrijd. Voor de ontmoeting tussen beide clubs werd Jean-Michel Saive meteen in de bloemetjes gezet met enkele cadeaus. Eentje daarvan was afkomstig van een andere sportlegende, want de beste Belgische tafeltennisser ooit kreeg een gesigneerd truitje van de Kannibaal, Eddy Merckx. Een sporter van wie “Jean-Mi” zelf enorme fan was.
De tafeltenniszaal in de sporthal van Oudergem liep helemaal vol en dus werd er zelfs een groot scherm opgesteld in een tweede zaal. De organisatoren spreken van bijna 1.000 aanwezigen. Het werd een absolute galamatch voor de afscheidnemende en zichtbaar geëmotioneerde Saive.
“Ik had nooit verwacht dat er zoveel volk zou zijn. Het was de laatste dagen heel emotioneel, want ik heb enorm veel berichten gekregen van overal ter wereld, van bekende en onbekende mensen die me de afgelopen veertig jaar in twee verschillende eeuwen hebben gevolgd”, vertelt Saive.

bron: Belga